OKOK

Ring døgnet rundt på

FAQ

Bedemanden hjælper med

 • Indhentning/fremskaffelse af personlige attester
 • Anmeldelse til begravelsesmyndighed (dødsanmeldelse)
 • Planlægning af begravelseshandlingen, herunder indrykning af dødsannoncer
 • Bestilling af kiste, urne, blomster m.v.
 • Evt. bestilling af kaffebord m.v.
 • Indhentning af tilbud på gravsten
 • Indhentning af tilbud på sejlads vedr. askespredning
 • Ordner papirarbejdet frem til skifteretten overtager

1. Den første beslutning

I forbindelse med et dødsfald skal du ofte tage stilling til følgende spørgsmål:

 • Skal afdøde afhentes på dødsstedet?
 • Skal afdøde obduceres?
 • Skal afdøde donere organer?

2. Papirarbejdet

I langt de fleste tilfælde indhenter vi en fuldmagt fra familien, som vi bruger til at foretage anmeldelsen af dødsfaldet til begravelsesmyndigheden. Det er samtidig en samtykkeerklæring på, at vi må opbevare de nødvendige personlige oplysninger. Vi har blot brug for dødsattesten, for at kunne give de korrekte oplysninger om dødsfaldet, og fuldmagten for at sætte papirarbejdet i gang.

Alle personfølsomme oplysninger håndterer vi i et sikret system, som udelukkende er digitalt. På denne måde sikrer vi, at der ikke er nogen oplysninger i papirform, som kan kompromitteres. Du kan læse vores persondatapolitik her.

3. Begravelseshandlingen

Allerede ved det indledende møde med familien vil vi begynde med planlægningen af begravelseshandlingen. Vi skal have kortlagt afdødes ønsker, i det omfang familien kender ønskerne. De forskellige elementer ser således ud:

 • Aftale et møde med en præst eller ceremonileder
 • Bestille kiste og/eller urne
 • Bestille dødsannonce
 • Fastsætte dato for kremering og urnenedsættelse
 • Eventuelt overflytte afdøde til kapellet
 • Invitere til mindehøjtidelighed og/eller mindesamvær
 • Bestille blomster
 • Fremskaffe ligklæder
 • Skrive en tale

4. Valg af gravsted

Hvis familien i forvejen har et gravsted, hjælper vi gerne med at undersøge, hvor langt fredningstiden skal forlænges. Hvis der skal erhverves et nyt gravsted, så er der nogle ting, som der skal tages stilling til. Der er forskellige muligheder på de forskellige kirkegårde, så vi anbefaler altid at gå en tur på kirkegården sammen med en graver, som kan informere om mulighederne:

 1. Hvilken type gravsted, du skal bruge
 2. Fredningstid og vedligeholdelse
 3. Prisen for erhvervelse af det valgte gravsted

Generelt vil fredningstiden for en urnegrav være 10-15 år, mens et kistegravsted er fredet i 20-30 år.

Begravelsesforretningen Vahl & Wetche tilbyder nærværende og fordomsfri rådgivning. Alle praktiske detaljer bliver ordnet efter dine ønsker, så du har tid til at drage omsorg for dig selv og de andre efterladte. Vi er naturligvis certificerede bedemænd - og vi står klar ved telefonerne døgnet rundt.

24 timers service

Vi besvarer opkald døgnet rundt.

Referencer

Venlighed og varme, jeg blev favnet fra første sekund. Hele vejen gennem forløbet fik jeg hjælp, både personligt, pr. telefon og på mail. Ikke et øjeblikke har jeg følt, det faktisk er en forretning. Tryghed! Tak fordi det blev jer, der sendte min mand på den sidste rejse. Tak Winnie og Thomas!

Else C., Vejle

Tak til Winnie og Thomas.
Ud over en forstående dialog om aftaler og god gennemsigtighed i forhold til priser, har vi oplevet en hensynsfuld og respektfuld håndtering af min mors begravelse.

Arne Sørensen, Vejle

Vi vil gerne på det varmeste anbefale begravelsesforretningen Vahl & Wetche i Vejle. Winnie og Thomas havde den menneskelige etik i højsæde under hele forløbet omkring vores mors død - fra det 1. møde ved dødslejet til det sidste omkring takkekort efter begravelsen.
Både Thomas og Winnie havde stor menneskelig indsigt - vi følte os hørt og taget kærligt af, uden at de ‘blandede sig’i vores sorg. Afsked med et kært familiemedlem er vanskelig - men bagefter at sidde med en følelse af, at alle ønsker før, under og efter begravelsen kunne tilgodeses og intet var for besværligt - da bliver eftertiden en smule lettere at bære. Den økonomiske side var også helt i orden og gennemsigtig. Vi blev orienteret om alle udgifter og der var ingen kedelige overraskelser. Vi kan varmt anbefale VAHL & WETCHE.

Malene Møller- Hansen, Ebeltoft

På det varmeste kan jeg anbefale Vahl & Wetche. Jeg vil gerne sige jer tak for et flot, sobert, professionelt og veludført stykke arbejde i forbindelse med min mors begravelse.

Benny N., Bredballe

Fantastiske mennesker, klar til at svare på alle de spørgsmål, der nu kan være. Man føler sig ikke presset til noget, og yderst respektfulde omkring afdøde. Kan kun varmt anbefale dem.

Karina K., Vejle

Thomas sørgede for min fars begravelse. Det hele foregik meget omsorgsfuldt og professionelt, og alting var som jeg forventede og mere til. Kan varmt anbefale dem.

Anni Andersen, Fredericia

Virkelig behagelig oplevelse i en ellers svær tid. Vil til hver en tid gi' Vahl og Wetche mine bedste anbefalinger, som vi følte tog sig rigtig go' tid til at finde frem til de detaljer, der havde betydning for netop os - og i øvrigt har sørget for, at det hele bare blev til en smuk afslutning i forbindelse med min fars begravelse. Den hurtige svartid på alle tider har vi også værdsat rigtigt højt. Mine allerbedste anbefalinger!

Marianne Moltke Hersom

Respektfuldt, nærværende og professionelt. Det har været en meget god oplevelse at bruge Vahl og Wetche. Hele forløbet fra første opringning til afslutning, har været præget af respekt, nærvær og professionalisme. Det har været utroligt dejligt gennem hele forløbet at have Thomas til at rådgive mig, at kunne spørge ham til råds og bare vide, at der er tænkt på alt og styr på det hele. Prissætningen er fuldstændig overskuelig. Jeg kan på det varmeste anbefale Vahl og Wetche.

Therese Birgitte Thim

Stor tak til Winnie og Thomas for særdeles omsorgsfuldt og professionelt arbejde i forbindelse med min fars bisættelse. Vi fik al den rådgivning, hjælp og støtte, vi kunne ønske os - vi følte os virkelig i gode og trygge hænder. Med jeres gode hjælp fik vi taget en smuk afsked med min far. Jeg kan på det varmeste anbefale Vahl og Wetche.

Connie Orluff, Jelling