Ring døgnet rundt på

20 87 10 00

Buketter til begravelse eller bisættelse

Når man arrangerer en afsked, kan der være mange spørgsmål til hvilke blomster til begravelse eller kranse til bisættelse. Her finder du svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende hvad man gør med blomster til begravelsen. Vi synes dog også det er vigtigt at fokusere på muligheden for andre løsninger end de store blomsterdekorationer.

Døgnvagt – ring 20 87 10 00

24 timers service
Vi besvarer opkald døgnet rundt.

Hvilke blomster til begravelse?

Den mest traditionelle blomst til en begravelse er liljen. Den symboliserer genoprettelse af uskyld, sympati og renhed. Derudover er rosen også en populær blomst, da den alle steder kendetegner kærligheden. Rosen symboliserer både himmelsk og jordisk kærlighed, genfødsel og fuldkommenhed. Alle blomster kan dog bruges til begravelser.

Køber man buket eller kranse til begravelse?

En buket af blomster er ofte mindre end en dekoration i form af blomsterkranse. Buketterne lægges foran eller omkring kisten under ceremonien, og kan efterfølgende lægges på gravstedet eller kransepladsen. Kranse er ofte en større dekoration, der stilles mere oprejst ved kisten. Med en krans er der mulighed for at skrive en personlig hilsen på et bånd, der vikles omkring og kan ses af alle gæster.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer Skriv et gyldigt telefonnummer
Skriv venligst din e-mail

Hvad gør man med blomster til begravelse?

Traditionelt vil man lægge en blomsterdekoration ovenpå kisten. Størrelsen på en buket til begravelsen kan variere meget, men med en mindre dekoration ovenpå kisten, vil der eksempelvis være plads til kasteblomster. Alt efter religion kan det variere om traditionen efterfølgende er at lægge blomsterne i kisten, at de gives til efterladte eller lægges i/på/omkring graven. Man kan eventuelt bede os om at tage kistepynten af inden kisten lægges i jorden, så den kan bruges som pynt på gravstedet.

Hvad sker der med de medfølgende hilsner?

Eventuelle medfølgende blomsterkort på alle gæsternes buketter og blomster skal selvfølgelig gemmes til de efterladte. Kirketjeneren sørger for at indsamle og gemme dem.

Er der andre muligheder end blomster?

En stor blomsterdekoration kan både være dyr økonomisk, men desværre også for miljøet. Vi omfavner derfor alternativer til de store buketter. En enkel stor rose ovenpå kisten kan også være en æstetisk smuk dekoration. Måske der slet ikke behøver blomster, men billeder og hilsner er dekoration nok? Man behøver i hvert fald ikke følge traditionerne, når det gælder begravelser.

Begravelsesforretningen Vahl & Wetche tilbyder nærværende og fordomsfri rådgivning. Alle praktiske detaljer bliver ordnet efter dine ønsker, så du har tid til at drage omsorg for dig selv og de andre efterladte. Vi er naturligvis certificerede bedemænd - og vi står klar ved telefonerne døgnet rundt.

24 timers service

Vi besvarer opkald døgnet rundt.