Ring døgnet rundt på

20 87 10 00

Sange og salmer til begravelse

Musik har en unik indflydelse på vores følelser, og derfor bruges der ofte sange til bisættelse og begravelser. Det kan dog være svært at vide hvilke salmer eller sange til begravelse, der kan bruges, og derfor hjælper vi her. Det er også en mulighed at finde en solist, det kunne være en sanger til begravelsen, trompetist, guitarist eller saxofonist.

Døgnvagt – ring 20 87 10 00

24 timers service
Vi besvarer opkald døgnet rundt.

Hvilke salmer til begravelser?

Der er mange traditionelle salmer til begravelser, og det er vigtigt at informere præsten om, hvilke i ønsker, der skal bruges. Salmerne må gerne afspejle den afdødes liv eller på anden måde have en relation til afdøde. Var der en yndlingssalme eller et emne der havde stor indflydelse?

Hvad er traditionelle begravelsessalmer?

Vi har listet 10 af de mest brugte begravelsessalmer fra salmebogen. Det er dog muligt at bruge alle salmer, også selvom de ikke er begravelsessalmer.

15 "Op, al den ting, som Gud har gjort"

121 "Dejlig er jorden"

402 "Den signede dag med fryd vi ser"

729 "Nu falmer skoven trindt om land"

749 "I østen siger solen op"

750 "Nu titte til hinanden de favre blomster små"

754 "Se, nu stiger solen af havets skød"

770 "Jeg er træt og går til ro"

784 "Altid frejdig, når du går"

787 "Du, som har tændt millioner af stjerner"

Kan man bruge sange til begravelser?

Det er også muligt at få sunget sange, der har haft stor betydning for den afdøde eller de efterladte. Udvalget er stort, men en sang, der ofte bruges, er Kim Larsen "Om lidt" der bl.a. lyder således:

"Om lidt, om lidt er vi borte

Vi ses måske igen

Om lidt blir her stille

Om lidt er det forbi

Fik du set det du ville

Fik du hørt din melodi"

Kim Larsen, "Om lidt"

Sanger til begravelse

Det er også muligt at få en sanger til begravelsen. Når en betydningsfuld sang bliver sunget af en dygtig sanger, vil det bidrage til en smuk og personlig afsked. Der findes mange sangere, der er vant til begravelser og er bevidste om stemningen.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer Skriv et gyldigt telefonnummer
Skriv venligst din e-mail

Begravelsesforretningen Vahl & Wetche tilbyder nærværende og fordomsfri rådgivning. Alle praktiske detaljer bliver ordnet efter dine ønsker, så du har tid til at drage omsorg for dig selv og de andre efterladte. Vi er naturligvis certificerede bedemænd - og vi står klar ved telefonerne døgnet rundt.

24 timers service

Vi besvarer opkald døgnet rundt.