OKOK

Ring døgnet rundt på

Min sidste vilje

Du kan give dine pårørende de bedste forudsætninger for at efterleve dine ønsker, når du udfylder ’Min sidste vilje’. Heri kan du eksempelvis tilkendegive, om du ønsker en begravelse eller en bisættelse, hvilke salmer, der skal synges under ceremonien, samt om du har ønsker til et bestemt gravsted.

Udfyld 'Min sidste vilje'

Du har flere muligheder for at udfylde dokumentet:

  • Du kan få tilsendt dokumentet med posten
  • Du kan downloade dokumentet herunder, hvorefter du kan udfylde - og indsende - det til os på mail (bemærk at vi også her skal bruge navn og kontaktoplysninger, så vi kan oprette dig i arkivet)
Få tilsendt ’Min sidste vilje’ med posten
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer
Skriv venligst din adresse
Skriv venligst dit navn
Download 'Min sidste vilje' som pdf
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer

Hjælp og opbevaring

Vi står klar til at hjælpe med at udfylde formularen, hvis du er i tvivl om et eller flere af punkterne. Du bør opbevare originalen sammen med dine andre vigtige papirer. Kopien kan du aflevere hos os, et familiemedlem eller en god ven.

Elektronisk opbevaring - gratis og sikkert

Vi har mulighed for at opbevare dit udfyldte eksemplar af 'Min Sidste Vilje' elektronisk. Opbevarelsen sker i overensstemmelse med den nye lov om persondatabeskyttelse, og det er ganske gratis. Hvis du vælger at få opbevaret dokumentet med din sidste vilje hos os, så sikrer du, at dine ønsker bliver gjort gældende, når tiden er inde. Det eneste dine pårørende skal gøre, er at ringe til os. Vores sagssystem vil automatisk fortælle, at du har oprettet og udfyldt 'Min Sidste Vilje' via dit personnummer. Hvis det skulle have din interesse, så ring venligst på tlf. 20 87 10 00 for yderligere information om, hvordan du kommer i gang.

Offentlig begravelseshjælp

Hvor meget de efterladte kan få udbetalt i begravelseshjælp afhænger af, om den afdøde efterlader sig formue.
Hvis børn under 18 år skal begraves, er begravelseshjælpen uanset formue 9.400 kr.
Hvis voksne over 18 år skal begraves, er begravelseshjælpen højst 11.200 kr.
Er den, der skal begraves, født før 1. april 1957, er hjælpen dog altid på mindst 1.050 kr. Dette beløb reguleres ikke.

Afdødes eventuelle formue bestemmer hjælpens størrelse.

Afdøde efterlader ægtefælle eller børn

Hvis den, der skal begraves, efterlader sig børn under 18 år eller ægtefælle, må ægtefællernes samlede formue højst være 37.500 kr. for at få det maksimale beløb i begravelseshjælp. Fra denne grænse beskæres hjælpen og falder helt bort ved en formue på 48.700 kr. (2019).

Afdøde var enlig

Hvis den, der skal begraves, var ugift og uden børn under 18 år, må den afdødes formue højst være på 18.800 kr. (2019) for at få det maksimale beløb i begravelseshjælp. Fra denne grænse nedsættes hjælpen, og den falder helt bort ved en formue på 30.000 kr. (2019).

Begravelsesforretningen Vahl & Wetche tilbyder nærværende og fordomsfri rådgivning. Alle praktiske detaljer bliver ordnet efter dine ønsker, så du har tid til at drage omsorg for dig selv og de andre efterladte. Vi er naturligvis certificerede bedemænd - og vi står klar ved telefonerne døgnet rundt.

24 timers service

Vi besvarer opkald døgnet rundt.

Referencer

Venlighed og varme, jeg blev favnet fra første sekund. Hele vejen gennem forløbet fik jeg hjælp, både personligt, pr. telefon og på mail. Ikke et øjeblikke har jeg følt, det faktisk er en forretning. Tryghed! Tak fordi det blev jer, der sendte min mand på den sidste rejse. Tak Winnie og Thomas!

Else C., Vejle

Tak til Winnie og Thomas.
Ud over en forstående dialog om aftaler og god gennemsigtighed i forhold til priser, har vi oplevet en hensynsfuld og respektfuld håndtering af min mors begravelse.

Arne Sørensen, Vejle

Vi vil gerne på det varmeste anbefale begravelsesforretningen Vahl & Wetche i Vejle. Winnie og Thomas havde den menneskelige etik i højsæde under hele forløbet omkring vores mors død - fra det 1. møde ved dødslejet til det sidste omkring takkekort efter begravelsen.
Både Thomas og Winnie havde stor menneskelig indsigt - vi følte os hørt og taget kærligt af, uden at de ‘blandede sig’i vores sorg. Afsked med et kært familiemedlem er vanskelig - men bagefter at sidde med en følelse af, at alle ønsker før, under og efter begravelsen kunne tilgodeses og intet var for besværligt - da bliver eftertiden en smule lettere at bære. Den økonomiske side var også helt i orden og gennemsigtig. Vi blev orienteret om alle udgifter og der var ingen kedelige overraskelser. Vi kan varmt anbefale VAHL & WETCHE.

Malene Møller- Hansen, Ebeltoft

På det varmeste kan jeg anbefale Vahl & Wetche. Jeg vil gerne sige jer tak for et flot, sobert, professionelt og veludført stykke arbejde i forbindelse med min mors begravelse.

Benny N., Bredballe

Fantastiske mennesker, klar til at svare på alle de spørgsmål, der nu kan være. Man føler sig ikke presset til noget, og yderst respektfulde omkring afdøde. Kan kun varmt anbefale dem.

Karina K., Vejle

Thomas sørgede for min fars begravelse. Det hele foregik meget omsorgsfuldt og professionelt, og alting var som jeg forventede og mere til. Kan varmt anbefale dem.

Anni Andersen, Fredericia

Virkelig behagelig oplevelse i en ellers svær tid. Vil til hver en tid gi' Vahl og Wetche mine bedste anbefalinger, som vi følte tog sig rigtig go' tid til at finde frem til de detaljer, der havde betydning for netop os - og i øvrigt har sørget for, at det hele bare blev til en smuk afslutning i forbindelse med min fars begravelse. Den hurtige svartid på alle tider har vi også værdsat rigtigt højt. Mine allerbedste anbefalinger!

Marianne Moltke Hersom

Respektfuldt, nærværende og professionelt. Det har været en meget god oplevelse at bruge Vahl og Wetche. Hele forløbet fra første opringning til afslutning, har været præget af respekt, nærvær og professionalisme. Det har været utroligt dejligt gennem hele forløbet at have Thomas til at rådgive mig, at kunne spørge ham til råds og bare vide, at der er tænkt på alt og styr på det hele. Prissætningen er fuldstændig overskuelig. Jeg kan på det varmeste anbefale Vahl og Wetche.

Therese Birgitte Thim

Stor tak til Winnie og Thomas for særdeles omsorgsfuldt og professionelt arbejde i forbindelse med min fars bisættelse. Vi fik al den rådgivning, hjælp og støtte, vi kunne ønske os - vi følte os virkelig i gode og trygge hænder. Med jeres gode hjælp fik vi taget en smuk afsked med min far. Jeg kan på det varmeste anbefale Vahl og Wetche.

Connie Orluff, Jelling